Bijbelschool De Wittenberg beëindigt huidige opleidingen

Het monumentale gebouw van Bijbelschool De Wittenberg in Zeist, een voormalig internaat waar de opleiding sinds 1980 huist. Te weinig studenten en gebrek aan financiën zijn reden voor een forse reorganisatie. Geloof
Het monumentale gebouw van Bijbelschool De Wittenberg in Zeist, een voormalig internaat waar de opleiding sinds 1980 huist. Te weinig studenten en gebrek aan financiën zijn reden voor een forse reorganisatie. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bijbelschool De Wittenberg in Zeist beëindigt de huidige opleidingen en ‘zoekt naar nieuwe mogelijkheden om haar missie te realiseren’. Volgens bestuursvoorzitter Koos van Oord is dat nodig omdat de huidige studentenaantallen te laag zijn.

Zeist

Dinsdag zijn de medewerkers ingelicht over de plannen van het bestuur. ‘Daarbij hebben we de garantie gegeven dat alle studenten hun huidige opleiding op kwalitatief hoog niveau kunnen afmaken’, zegt Van Oord. ‘Verder zijn we aan het bekijken hoe we het beste verder kunnen gaan, in overleg met partners.’ Hij wil nog niet zeggen om welke partners het gaat.

Het dienstverband van de directeur, Martin de Kock, wordt niet verlengd. Als interim-directeur neemt Peter Oudshoorn diens taken over.

De Wittenberg werd in 1972 gesticht en is sinds 1980 gevestigd in een monumentaal pand. De school …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?