Bijbel inspireert zelfs atheïsten nog

<p>Oud-politicus en atheïst Jan Marijnissen kijkt en luistert naar discussieleider Andries Knevel in de Kruispuntkerk in Vathorst.</p> Geloof

Oud-politicus en atheïst Jan Marijnissen kijkt en luistert naar discussieleider Andries Knevel in de Kruispuntkerk in Vathorst.

| beeld Jaco Klamer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

‘Ik kan naar aanleiding van de Bijbel eindeloos vragen stellen’, vertelde oud-politicus en atheïst Jan Marijnissen. Dinsdag ging hij in debat met ­dominee Paul Visser over de relevantie van de Bijbel in deze tijd.

Amersfoort

‘Gelovigen hebben oog voor het menselijk tekort en zijn bezig met verleden, heden en toekomst. Ik voel me onder gelovigen eigenlijk altijd wel thuis.’ De bijdrage van SP-icoon Jan Marijnissen aan een avond van zendingsorganisatie GZB over de relevantie van de Bijbel leek soms één grote liefdesverklaring.

Discussieleider Andries Knevel was een belangrijk object van Marijnissens liefde. De oud-politicus prees uitgebreid Knevels integriteit en ­eerlijkheid. Toch gelooft Marijnissen niet. Hij ging daarover in debat met dominee Paul Visser.

De honderden aanw …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?