Antoine Bodar vindt geborgenheid in de traditie

Antoine Bodar: ‘Maria is onderdeel van het heilsmysterie, maar er is slechts één middelaar: Christus.’ Geloof
Antoine Bodar: ‘Maria is onderdeel van het heilsmysterie, maar er is slechts één middelaar: Christus.’ | beeld Rufus de Vries
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

‘Ik ben blij dat ik niet in Nederland ben tijdens de verkiezingen.’ Priester Antoine Bodar (71), die het grootste deel van het jaar in Rome woont, is niet erg te spreken over de staat van zijn geboorteland. Mensen gaan ruw en grof met elkaar om en gedragen zich lomp en egoïstisch. Reden voor hem om Nederland, samen met heel Europa, te herinneren aan zijn christelijke wortels en de normen en waarden die daaruit voortkomen. Dat doet hij in zijn nieuwste boek: Geborgen in traditie.

Antoine Bodar schrijft en spreekt in zijn herkenbare, chique Nederlands. Zijn boek is niet bedoeld voor luie lezers, maar vraagt je de aandacht erbij te houden. Het is een bundeling van teksten en toespraken waarvan hij de meeste, in verkorte vorm, eerder heeft gepubliceerd of uitgesproken. Zo is het hoofdstuk ‘Dierbaar Europa’ zijn afscheidsrede als hoogleraar christendom, cultuur en media aan Tilburg University. Wat de hoofdstukken verbindt, is Bodar zelf. Zijn kijk op Nederland, Europa en de kerk.

christelijk Europa

Waarom is het belangrijk dat Europeanen, ook als ze niet gelove …
Dit is 4% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?