Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..

Afbeelding

Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag.

Afbeelding

Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met festival Museumplein

Het Van Gogh Museum bestaat vrijdag precies vijftig jaar. Dat viert het museum met het gratis te bezoeken Sunflower Art Festival op het Museumplein en een speciale editie van Vincent op Vrijdag, het evenement dat het museum elke laatste vrijdag van de maand organiseert.

Afbeelding

'Bij het politiebureau ga ik een rondje om'

naam Jochem Smaal (32), geluidsman en artiest Gijsjaradijsja

Afbeelding

Ben je Claudine of Colette?

Het is altijd een plezier om Kiera Knightley te zien acteren. Ook in de film Colette stelt zij niet teleur.

Afbeelding

Dean Owens is een Schotse singer-songwriter, geboren en getogen in Leith, bij Edinburgh. Veel van Owens' liedjes hebben betrekking op zijn opvoeding in het gebied, waaronder 'Man From Leith'.

Afbeelding

De Dutch Swing College Band, opgericht op 5 mei 1945, wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese Classic Jazz en hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.