VVD'er vanaf z'n dertiende - vervolg interview Han ten Broeke

Han ten Broeke voor zijn boerderijtje net buiten het Twentse Delden bij Hengelo, waar hij met zijn dochter Eleonore (10) woont – als zij niet in Den Haag is bij haar moeder, waar ze ook naar school gaat. Binnenkort komen zijn ouders er ook bij. ‘Zij verbouwen de deel tot een appartement voor zichzelf.’ Dan zijn ze niet alleen in de buurt van Han, maar ook van hun andere zoon. ‘Mijn broer heeft een hotel-restaurant in Delden en heeft drie kinderen. Dat is keihard werken. Dan springen mijn ouders in.’ Geen
Han ten Broeke voor zijn boerderijtje net buiten het Twentse Delden bij Hengelo, waar hij met zijn dochter Eleonore (10) woont – als zij niet in Den Haag is bij haar moeder, waar ze ook naar school gaat. Binnenkort komen zijn ouders er ook bij. ‘Zij verbouwen de deel tot een appartement voor zichzelf.’ Dan zijn ze niet alleen in de buurt van Han, maar ook van hun andere zoon. ‘Mijn broer heeft een hotel-restaurant in Delden en heeft drie kinderen. Dat is keihard werken. Dan springen mijn ouders in.’
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

gestudeerd in Leiden

Johannes Hermanus ten Broeke werd op 2 maart 1969 geboren in Haaksbergen.

Hij studeerde tussen 1988 en 1998 politicologie (richting: internationale betrekkingen) aan de Rijksuniversiteit Leiden.

In 1992 begon zijn politieke carrière, als assistent van Tweede Kamerlid (en later minister) Annemarie Jorritsma. Daarna vervulde hij diverse functies in het bedrijfsleven, hij was onder meer speechwriter bij KPN.

In 2006 werd hij gekozen als Tweede Kamerlid voor de VVD. Ten Broeke is alleenstaand, heeft een dochter en woont in Delden.

Ook op andere fr …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?