Grafmonument een blijvende herinnering

Geen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Anne-Matthijs Roskam is eigenaar van Roskam Grafmonumenten. ‘Mijn liefde voor het vak is ontstaan doordat ik het mooi vind om iemand tijdens een rouwproces op een betrokken manier te begeleiden naar een persoonlijk gedenkteken. Hierbij neem ik, in de eigen vertrouwde omgeving van mensen, de tijd voor wensen en ideeën die er leven en denk ik mee in het vinden van een ontwerp dat past bij de overledene’, aldus Anne-Matthijs.

Als voorbeeld tonen wij het grafmonument op de foto’s hierboven.Het leven is als een berg die je beklimt; hoe hoger je komt, hoe zwaarder het kan zijn. Tegelijk is het zicht op de belofte van het eeuwige leven steeds beter zichtbaar.

Dat de steen aan de voorkant gepunterd is, geeft aan dat het leven hier op aarde niet volmaakt is. Als je door de poort gaat, kom je bij de achterkant van de steen. Deze kant is hoog gepolijst. Dit geeft de eeuwigheid aan, het nieuwe Jeruzalem zoals dit in Openbaring beschreven is. De zigzaggende weg staat symbool voor het feit dat de levensweg die wij volge …
Dit is 15% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?