Film over drie vreemden die toch familie van elkaar zijn

Films en theater
beeld periscoop film
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Stel je voor dat je voor het eerst naar een nieuwe school gaat. Het is 150 kilometer van je woonplaats en je bent er nog nooit geweest. Als je aankomt, verwelkomen veel van de leerlingen je: ‘Welkom terug, Eddy!’ Ze geven je een knuffel of slaan je vriendschappelijk op je schouder. Wildvreemden zoenen je op de mond. Wat gebeurt hier? Dit is het begin van de ontroerende documentaire Three identical strangers.

Het overkomt Bobby Shafran in het echt. Maar Bobby is geen Eddy en het warme welkom was dus niet voor hem. Als Eddy’s beste vriend ­Bobby ziet, kan hij het niet geloven: Bobby moet de identieke tweelingbroer van Eddy zijn! Bobby en Eddy zijn op jonge leeftijd geadopteerd, maar zij noch hun ouders wisten dat ze een tweeling waren. Bobby twijfelt geen moment en racet nog die nacht naar Eddy.

Een krant pikt het verhaal op en al snel staan de twee op de voorpagina. En, zoals de titel van de film al doet vermoeden, ziet iemand de gelijkenis met een derde jongen. Deze David blijkt de derde van de …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?