De koks van Noma koken niet, ze schilderen en boetseren

Films en theater
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het Deense restaurant Noma was jarenlang het beste van de wereld. Niet met tafelzilver, fijn linnen en peperdure wijnen, maar met kruiden en mossen die de koks zelf vinden in het bos.

Eten bij Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen is niet goedkoop. Een menu kost zo’n 260 euro, het bijbehorende wijnarrangement 150 euro. Maar dan krijg je wel iets, is de gedachte. Het restaurant telt slechts twaalf tafels. Mensen van over de hele wereld vechten om een plaatsje. Reserveren moet maanden van tevoren.

De documentaire Noma. My Perfect Storm vertelt over de opkomst van dit gekke restaurant, zijn dieptepunt in 2013 en hoe het team zich daarna terugvocht naar de top. Het is een klassiek heldendrama over een buitenbeentje in de culinaire wereld, gecombineerd met prachtige plaat …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief