Weer rel rond Vlaams slachthuis

Een beeld uit het filmpje dat dierenorganisatie Animal Rights met een verborgen camera maakte in de Vlaamse slachterij Verbist, waar stieren werden mishandeld. Economie
Een beeld uit het filmpje dat dierenorganisatie Animal Rights met een verborgen camera maakte in de Vlaamse slachterij Verbist, waar stieren werden mishandeld. | beeld Animal Rights
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Opnieuw is een ernstig geval van dierenmishandeling in een Vlaams slachthuis geconstateerd. Nadat in maart videobeelden opdoken van ernstige varkensmishandeling in Tielt, kwamen dinsdag soortgelijke beelden naar buiten van een runderslachthuis in Izegem.

Izegem

Op de beelden, gefilmd met een verborgen camera, is te zien hoe slachters stieren zonder verdoving de keel doorsnijden en pijnigen met stokslagen en stroomstoten.

De Vlaamse slachterij Verbist, waar de belastende video-opnamen zijn gemaakt, moet voorlopig de deuren sluiten. Dit heeft de Belgische minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) gisteren na een inspectie besloten. Dierenorganisatie Animal Rights heeft de undercoveropnamen gemaakt en gepubliceerd. Dezelfde organisatie registreerde eerder dit jaar de misstanden in het varkensslachthuis in Tielt.

Louis Verbist, manager van het slacht …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?