Wat met wijn kan, kan ook met chips

Productie van de Hoeksche Chips. |beeld Zaza Bertrand Economie
Productie van de Hoeksche Chips. |beeld Zaza Bertrand

S-GRAVENDEEL - Ze zijn dubbel zo duur als gewone chips, maar ze lopen als een trein: de aardappelchips uit de Hoeksche Waard voor de fijnproever. En de wodka begint het ook al aardig te doen.

Tegen middernacht zette Henk Scheele de frituurpan aan. Zijn partners Gerrit Rozendaal en René de Zeeuw waren nog buiten, aardappelen aan het rooien in het duister van de Hoeksche Waard. Het was oktober 2004, en ze haalden hun eerste gezamenlijke oogst binnen. De rooimachine hadden de drie boeren al een paar jaar eerder gekocht. Peperduur, zon moderne rooier, en elke boer gebruikt haar maar een paar weken per jaar, dus samen kopen was wel zo voordelig. Maar al snel bleek het veel efficiënter om de aardappelen voor gezamenlijke rekening te verbouwen. Het werk verdeelden ze bij toerbeu …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?