Waanders krijgt nieuwe familie

Boekwinkel Waanders in de Broeren is sinds 2013 gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle. Volgens Waanders zelf is het ‘de mooiste boekwinkel van Nederland’. Economie
Boekwinkel Waanders in de Broeren is sinds 2013 gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle. Volgens Waanders zelf is het ‘de mooiste boekwinkel van Nederland’. | beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Boekhandel Waanders, gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle, en al 182 jaar in handen van dezelfde familie, heeft een nieuwe eigenaar. Boekhandel Van der Velde neemt de boekwinkel ‘Waanders in de Broeren’ en de brasserie ‘Smaak in de Broeren’ over.

Zwolle

De huidige directeur-eigenaar Wim Waanders (74) was op zoek naar een opvolger, volgens Het Financieele Dagblad omdat zijn gezondheid opspeelt en geen van zijn vier dochters de boekhandel wil voortzetten. Dochter Ellen Waanders blijft wel werkzaam in de nieuwe organisatie.

De leiding komt nu in handen van Ad Peek en Rutger van der Velde. Met de overname van Waanders heeft Boekhandel Van der Velde negen vestigingen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De merknamen ‘Waanders in de Broeren’ en ‘Smaak in de Broeren’ blijven gehandhaafd.

De overname heeft geen effect op het pers …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?