Voedselketen is verkeerd ingericht

Dankzij een nieuw keukensysteem wordt bij McDonald’s in Hoorn de helft minder voedsel weggegooid dan voorheen. Economie
Dankzij een nieuw keukensysteem wordt bij McDonald’s in Hoorn de helft minder voedsel weggegooid dan voorheen. | beeld Simon Lenskens
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Per Nederlander wordt jaarlijks naar schatting 105 tot 152 kilo voedsel weggegooid. Het tegengaan van voedselverspilling levert niet alleen financiële winst op, maar heeft ook gunstige ecologische effecten.

Hoorn

Bij de ingang van het McDonald’s restaurant in Hoorn bestudeert aan het eind van de middag een groepje jongeren aandachtig de bestelzuil. In de keuken bereidt het personeel, veelal leeftijdgenoten, zich voor op de avondspits die zo meteen langs het raam van de McDrive zal schuiven. Het komende kwartier zullen 28 hamburgers worden besteld. Dat is althans de voorspelling, gebaseerd op gemiddelde verkoopcijfers van deze weekdag op dit tijdstip.

De geschatte aantallen burgers die over de toonbank of door de autoraampjes worden aangereikt, zijn te zien op een beeldscherm in de keuken. Komt …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?