‘Tijd om in Afrika een eetrevolutie te starten’

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ons voedsel: hoe kunnen we het eerlijk maken? De Nederlandse Youth Food Movement Academie houdt zich er dagelijks mee bezig. Dit weekend startte de leerschool ook in Uganda.

Amsterdam

Er waren iets minder kloeke baardjes dan bij het Nederlandse equivalent en in plaats van biologische Beemsterkaasjes stond er in Uganda balagu op tafel, een bepaald type yam-wortel dat in de vergetelheid raakt omdat de vraag ernaar in de rest van de wereld nihil is, maar nu door een aantal jonge boeren weer mondjesmaat geproduceerd wordt.

Maar verder was vrijwel alles identiek: de idealen, de ideeën, de wensen en de opzet. Want of het nu ­Amsterdam is of Kampala, zo is het idee, overal moet er iets veranderen in hoe we omgaan met ons voedsel. En overal zou die verandering eigenlij …
Dit is 17% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief