Succes OV-fiets lokt navolgers

Een huurlocatie van de OV-Fiets bij het Amstel Station in Amsterdam. Er zijn inmiddels 278 verhuurlocaties en in 2015 werden er in totaal 1,9 miljoen ritjes gemaakt met de fietsen. Economie
Een huurlocatie van de OV-Fiets bij het Amstel Station in Amsterdam. Er zijn inmiddels 278 verhuurlocaties en in 2015 werden er in totaal 1,9 miljoen ritjes gemaakt met de fietsen. | beeld Julius Schrank
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op elk station tegen een gering bedrag met een leenfiets wegrijden: de OV-fiets blijkt zo’n succes­formule dat het andere partijen de markt op lokt. Zelfs de kwijnende binnenstad spint er garen bij. Het aantal ritten met de OV-fiets is in een paar jaar tijd explosief gestegen.

Amsterdam

De OV-fiets van de NS doet het zo goed – vorig jaar een recordaantal van bijna 1,9 miljoen betaalde ritten – dat andere partijen, uit zowel overheid als bedrijfsleven, net zulke deelfietssystemen willen opzetten.

Op initiatief van de Partij voor de Dieren (PvdD) werkt Rotterdam aan het opzetten van een deelfietssysteem bij de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Toeristen moeten straks voor een bescheiden bedrag, en het eerste halfuur zelfs gratis, een fiets uit het rek kunnen pakken om van pakweg de Euromast naar de Markthal te fietsen.

‘We hebben het imago een auto …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?