‘Stop met antibiotica in fastfood’

In de vleesproductie worden veel antibiotica gebruikt om de groei van kippen en koeien te bevorderen. Dat is riskant voor de volksgezondheid. Fastfoodketens moeten er daarom mee stoppen, vindt een groep investeerders. Economie
In de vleesproductie worden veel antibiotica gebruikt om de groei van kippen en koeien te bevorderen. Dat is riskant voor de volksgezondheid. Fastfoodketens moeten er daarom mee stoppen, vindt een groep investeerders. | beeld anp / Marcel van Hoorn
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een coalitie van 54 grote investeerders is een actie begonnen tegen het grootschalige gebruik van antibiotica in het vlees van fastfoodketens.

Londen

De internationale groep investeerders, samen goed voor het beheer van bijna 900 miljard euro, stuurden een brief naar onder meer McDonald’s en Domino’s Pizza. Zij roepen de fastfoodketens op te stoppen met het ‘niet-therapeutische gebruik’ van antibiotica in hun vleesvoorziening. Onder de ondertekenaars van de brief bevindt zich ook de Nederlandse vermogensbeheerder Actiam.

Het gebruik van antibiotica in de veehouderij staat al langer ter discussie. Antibiotica worden bij zowel mensen als dieren gebruikt als geneesmiddel tegen bacteriële infecties. In de vleesproductie worden ze echt …
Dit is 28% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief