Slager keurt zelf zijn vlees niet

Economie

AMSTERDAM - Nederland heeft een groot probleem met het toezicht op slachterijen. Er is dit jaar nog geen vleesschandaal uitgebroken zoals de paardenvleesaffaire in 2013, maar dat is meer geluk dan wijsheid. Een analyse van de huidige situatie in de sector.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed onderzoek naar slachterijen in Nederland. Daarvan zijn er 239: zestig grote en middelgrote, en 179 kleine. Samen slachten zij 1,9 miljoen runderen, 14,3 miljoen varkens en 535 miljoen kippen. De toestanden die de raad aantrof, staan in het gisteren uitgebrachte rapport Risicos in de Vleesketen. Slachters werken niet hygiënisch, slachterijen hebben veel tijdelijke werknemers in dienst, vaak van buitenlandse komaf die de Nederlandse taal niet begrijpen. Terwijl de hygiëneprotocollen in het Nederlands zijn. Opleiding ontbreekt. vliegen Messen wo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?