Revolutie in de keuken van het ziekenhuis

In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede bepalen patiënten zelf wat ze eten, hoeveel en op welk moment. Economie
In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede bepalen patiënten zelf wat ze eten, hoeveel en op welk moment. | beeld Marcel van den Bergh
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de ziekenhuisvoedselrevolutie die door Nederland waart.

Ede

Tine Bourgonje uit Veenendaal heeft vaker een ziekenhuis vanbinnen gezien dan haar lief is. Ze wordt al haar hele leven achtervolgd door hardnekkig eczeem. En een bacterie die haar verse heupprothese uitkoos voor het stichten van een kolonie, leidde tot nieuwe tegenslagen en ziekenhuisopnames.

Voordeel van haar levensgeschiedenis is dat zij nu mag gelden als een expert op het gebied van ziekenhuisvoedsel. Ze herinnert zich nog het gaarkeukenvoedsel dat om 17.00 uur door de ziekenhuisgangen werd gebracht, de walmen die je tegemoetkwamen – hetzelfde eten voor iedereen. Daarna kwamen de pap …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?