Plan van Tesla: een elektrische vrachtwagen

Tesla wil een elektrische vrachtwagen bouwen. Maar eerst moet het bedrijf de reeds gepresenteerde auto Tesla Model 3 nog leveren. Economie
Tesla wil een elektrische vrachtwagen bouwen. Maar eerst moet het bedrijf de reeds gepresenteerde auto Tesla Model 3 nog leveren. | beeld tesla
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tesla, fabrikant van elektrische auto’s, slaat de vleugels uit. Het bedrijf wil onder meer elektrische vrachtwagens gaan bouwen voor zwaar transport over lange afstanden.

Amsterdam

Het was maar een bijzinnetje in het grote ‘masterplan’ dat Elon Musk publiceerde: Tesla wil elektrische trucks gaan bouwen. De eerste schetsen zijn gemaakt en misschien volgend jaar al zal een eerste versie worden gepresenteerd. Zet Musk hier de eerste stap naar de elektrificatie van zwaar transport? En hoe ziet zo’n elektrische truck er dan uit?

Allereerst: er is weinig nieuws onder de zon. Elektrische vrachtwagens bestaan allang. Ze rijden in steden en brengen spullen en eten bij de mensen thuis. Maar Musk doelt op het zware transport over lange afstanden.

De reden dat zulke tru …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?