Pilsplas krimpt, alcoholvrij rukt op

Bavaria-directeur Peer Swinkels: Een gezond drankje. |beeld Novum / Jim Hoogendorp Economie
Bavaria-directeur Peer Swinkels: Een gezond drankje. |beeld Novum / Jim Hoogendorp

BREDA - Sinds drie jaar stijgt de verkoop van alcoholvrij bier. Volgens Bavaria-directeur Peer Swinkels omdat het een gezonder alternatief is voor bier en frisdrank.

Hoe kan het dat Nederlanders ineens meer alcoholvrij bier drinken? We zien dat de pilsplas ieder jaar een beetje kleiner wordt, maar het aandeel alcoholvrij bier stijgt. Dat heeft drie redenen. De eerste is: de consument is meer bezig met zijn gezondheid en dit drankje speelt bij uitstek in op die trend. Ten tweede: door technologische vernieuwingen is het product veel beter geworden. Het lijkt in de verte niet op het alcoholvrije bier van dertig jaar geleden. En de laatste reden is dat er meer varianten op de markt zijn: witbier, rosébier, lemonbier. Voor ieder wat wils. Dat ontdekken …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?