Particulier ontdekt zelf leasen

Wie op Google de zoekterm private lease intikt, krijgt een enorm aanbod te zien. Het onderstreept hoe populair het autoleasen aan het worden is. Economie
Wie op Google de zoekterm private lease intikt, krijgt een enorm aanbod te zien. Het onderstreept hoe populair het autoleasen aan het worden is. | beeld google
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het aantal automobilisten dat privé een wagen least, stijgt explosief. De leasemaatschappij regelt bijna alles: je hoeft naast een vast bedrag alleen de benzine en boetes zelf te betalen. Maar je zit er vaak wel vijf jaar aan vast.

Amsterdam

hoezo stijgt het aantal private autoleasers? Ik ken niemand die zelf een auto least

Dat kan kloppen. Er rijden ruim 150.000 privé geleaste auto’s rond. Dat is een stijging van honderden procenten met de jaren daarvoor, maar een fractie van de 8,8 miljoen personenauto’s die Nederland rijk is. Aan de andere kant is 150.000 een behoorlijk aantal afgezet tegen de 440.000 nieuwe auto’s die jaarlijks worden verkocht.

Leasemaatschappijen, autodealers, de ANWB en de Consumentenbond verwachten dat het aantal private leasewagens flink blijft stijgen. De belangstelling is groot.

De afgelop …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?