Nederlandse wijn op de menukaart

Wijnverbouw is in Nederland een groeiende sector. ,,Ik hoor vaker dat mensen hier een vakantiegevoel krijgen'', gniffelt de 39-jarige Roelof Visscher. Zijn domaine telt acht hectare. Daarmee is de Twentse wijnboer de grootste van ons land.
BENTELO - Passanten wrijven zich nog eens goed in de ogen. In het glooiende Twentse coulisselandschap duikt plotseling een ruim vier hectare grote wijngaard op. In het midden pronkt een mediterrane wijnschuur. Zelfs de bittere geur die je zo goed kent van de Franse wijngaarden is aanwezig.Steeds meer Nederlanders, hobbyisten en professionele ondernemers verbouwen wijn. Roelof Visscher is een fervent wijnliefhebber, zonder agrarische achtergrond. In 2000 trok hij de stoute schoenen aan en kocht zijn eerste 2,5 hectare. Drie jaar later zegde hij zijn baan op en vanaf dat moment is de Tukker volt …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?