Nederlandse vleessector blij met Duitse minimumloon

Een aspergesteker aan het werk in de Limburgse plaats Helden. Het steken van het witte goud is een arbeidsintensieve bezigheid. |beeld Novum / John Peters Economie
Een aspergesteker aan het werk in de Limburgse plaats Helden. Het steken van het witte goud is een arbeidsintensieve bezigheid. |beeld Novum / John Peters

AMSTERDAM - Nederlandse vleesverwerkende bedrijven, maar ook onder meer champignon- en aspergekwekers zijn blij met het minimumloon in Duitsland. Nu moeten hun Duitse concurrenten hun arbeiders ook een normaal uurloon van 8,50 euro gaan betalen.

Deze voedingssectoren met veel laaggeschoolde arbeid verwachten dat Duitse ondernemers hun prijzen moeten verhogen. De bedrijven moeten immers meer gaan betalen voor hun werknemers. Vooral de arbeidsintensieve slachtindustrie zal daarvan profiteren, zegt Dé van de Riet van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). In slachterijen en snijderijen kan het loon oplopen tot 20 procent van de totale kosten. Dan doet het verschil tussen 5 euro en 8,50 euro er toe. Nederland stond met 2-0 achter, maar de spanning is terug in de wedstrijd. kostenstijging Het Duitse regeerakkoord i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?