Nederlander wil wereldwijd mensen verleiden tot het eten van zeewier

Willem Sodderland te midden van zakken Himanthalia. Deze zeewiersoort groeit vooral in Ierland, waar de regering het kosteloos oogsten van het spul nu nog tolereert. Economie
Willem Sodderland te midden van zakken Himanthalia. Deze zeewiersoort groeit vooral in Ierland, waar de regering het kosteloos oogsten van het spul nu nog tolereert. | beeld Guus Dubbelman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een Nederlander wil wereldwijd mensen gaan verleiden tot het eten van zeewier. Een groep beleggers ziet er wel iets in en twee Nederlandse supermarkten nemen het product op in hun assortiment.

Amsterdam

Ga er maar aanstaan als Nederlander: de Japanse en Italiaanse keuken veroveren met zeewier, geoogst in West-Ierland. En dat met een idee dat je kreeg op het Spaanse Ibiza. ‘Het ideale begin van een multinational’, zo probeert Seamore-oprichter Willem Sodderland een logische draai aan die wirwar te geven.

Dat er genoeg mensen zijn die in die boodschap geloven, bleek deze week toen een groep beleggers onder leiding van Rabobank een miljoen euro investeerde in Seamore en zowel Albert Heijn als Plus supermarkt besloot de zeewiertagliatelle op te nemen in zijn assortiment.

Sodderland ( …
Dit is 13% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?