'Laaggeletterde werknemers lopen meer kans op bedrijfsongeval'

<p><span>In de schoonmaak, bouw en industrie, productie, landbouw en keuken kan tussen de 34 en 40 procent van de werknemers nauwelijks lezen en schrijven. </span></p> Economie

In de schoonmaak, bouw en industrie, productie, landbouw en keuken kan tussen de 34 en 40 procent van de werknemers nauwelijks lezen en schrijven.

| beeld anp / Robin van Lonkhuijsen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In diverse sectoren vormt laaggeletterdheid een groot probleem. In de schoonmaak, bouw en industrie, productie, landbouw en keuken kan tussen de 34 en 40 procent van de werknemers nauwelijks lezen en schrijven.

Den Haag

Dat blijkt uit een studie die het ­Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht heeft uitgevoerd in opdracht van de stichting Lezen & Schrijven. Het is de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar de mate van laaggeletterdheid per sector.

Werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn volgens het onderzoek minder productief, werken langzamer en maken meer fouten. Ook maken zij meer kans op een bedrijfsongeval, omdat ze veiligheidsinstructies niet altijd begrijpen.

schoonmaak

Het taalniveau is het laagst in de schoonmaakbranche: 40 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?