Kweekvlees oplossing voor milieu en dierenleed

Vlees eten zonder dat er een dier voor gedood is om het milieu te sparen en dierenleed tegen te gaan. Als het aan de Utrechtse vleesprofessor Henk Haagsman ligt, is gekweekt vlees uit het laboratorium over vier jaar al te proeven. Vandaag presenteert hij zijn plannen.
DEN HAAG - Onderzoekers uit Utrecht, Eindhoven en Amsterdam werken al ruim twee jaar aan gekweekt vlees uit de stamcellen van een varken. Vandaag presenteren zij hun plannen met laboratoriumvlees tijdens een discussiebijeenkomst in het Centraal Museum in Utrecht Hoe ziet dat kweekvlees eruit? Vleesprofessor Henk Haagsman: ,,Tot nu toe als een laagje van nog geen halve millimeter dik op een kweekschaaltje. Een lapje vlees zal niet lukken, dat is veel te moeilijk te verwezenlijken. Door de gekweekte spiercellen met bindweefsel te mengen, willen we het in ieder geval wat steviger maken. Maar …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?