Kweekvlees is hard op weg naar uw bord

Voor de productie van kweekvlees is geen land nodig. Als het gaat om duurzaamheid is dat de voornaamste winst van de techniek. Economie
Voor de productie van kweekvlees is geen land nodig. Als het gaat om duurzaamheid is dat de voornaamste winst van de techniek. | beeld anp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf beweert zelfs nog dit jaar een product te kunnen presenteren.

Maastricht – San Francisco

Op 6 augustus 2013 stonden de Riverside Studios in Londen bol van verwachting. Journalisten uit de hele wereld waren opgetrommeld om het wonder mee te maken van de eerste hamburger van kweekvlees, gepresenteerd door de Nederlandse hoogleraar Mark Post.

De presentatie verliep vlekkeloos. De hamburger van 200.000 euro, gefinancierd door Googles medeoprichter Sergej Brin, siste in de pan. En hij smaakte echt naar vlees, getuigden drie uitverkoren proevers. Hooguit een tikje flauw. Daar in Londen werd ons een blik gegund op wat tot voor kort nog sciencefiction leek: ee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?