Kolencentrales China bedreiging klimaatdoelen

<p>Damp stijgt op uit schoorstenen bij een kolengestookte elektriciteitscentrale in de stad Huai’an, in de Oost-Chinese provincie Jiangsu. Uit satellietbeelden blijkt dat China is blijven doorgaan met het bouwen van kolencentrales.</p> Economie

Damp stijgt op uit schoorstenen bij een kolengestookte elektriciteitscentrale in de stad Huai’an, in de Oost-Chinese provincie Jiangsu. Uit satellietbeelden blijkt dat China is blijven doorgaan met het bouwen van kolencentrales.

| beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De klimaatdoelen van Parijs worden bedreigd door een grote uitbreiding van het aantal Chinese kolencentrales. Dat terwijl het Klimaatpanel van de VN aanstuurt op een ingrijpend rapport met een oproep voor ingrijpende maatregelen.

San Francisco – Amsterdam

Het Klimaatpanel van de Verenigde Naties, het IPCC, werkt in Zuid-Korea aan de tekst van een klimaatrapport ‘dat onze levens zal veranderen’. Dat zei dr. Heleen de Coninck, klimaatwetenschapper aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en een van de auteurs van het rapport, tegen BBC-correspondent Matt McGrath, aan het begin van de bijeenkomst. Volgens De Coninck ‘zal ons leven er anders gaan uitzien, als we de opwarming van de aarde ondanks een groeiende bevolking en economische groei beneden de 1,5 graden Celsius willen houden’.

Het speciale rapport van het IPCC is …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?