‘KLM plukt eerste vruchten van besparingen’

KLM-topman Elbers bekijkt de vernieuwde European business class maaltijden van KLM, bereid door topkok Onno Kokmeijer. Economie
KLM-topman Elbers bekijkt de vernieuwde European business class maaltijden van KLM, bereid door topkok Onno Kokmeijer. | beeld anp / Lex van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
KLM begint de vruchten te plukken van de maatregelen die tot nu toe zijn genomen om de kosten te verlagen. Dat zei topman Pieter Elbers donderdag tegen het ANP in een toelichting op de jaarcijfers.

Parijs

KLM wist de operationele winst vorig jaar ruimschoots te verdubbelen tot 384 miljoen euro. Daarbij hielpen ook de flink goedkopere brandstof en de zwakke euro een handje. ‘Maar de verbetering is ook voor een derde te danken aan kostenverbeteringen’, zei Elbers. Volgens de in oktober 2014 aangetreden topman voelen alle KLM’ers inmiddels de noodzaak om harder en efficiënter te gaan werken. Uit het bedrijf zelf zijn initiatieven gekomen waarmee al zeker 10 miljoen euro aan onnodige kosten zijn bespaard.

meer productiviteit

Daarnaast is in cao’s afgesproken dat het personeel voor hetzelf …
Dit is 22% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief