Kenteken op zak McDonald's hulp bij opsporen vervuiler

Bij diverse McDrive-loket wordt het autokenteken van de klant onderop de papieren zak geschreven. Een nieuwe manier om zwerfafval tegen te gaan. |foto ANP Economie
Bij diverse McDrive-loket wordt het autokenteken van de klant onderop de papieren zak geschreven. Een nieuwe manier om zwerfafval tegen te gaan. |foto ANP

STEENWIJK - Een groeiend aantal vestigigen van de drive-in-variant van McDonald's heeft een nieuwe manier om zwerfafval tegen te gaan. Bij het McDrive-loket wordt het autokenteken van de klant op de papieren zak geschreven.

Als de zak in de berm wordt achtergelaten, is het - met medewerking van gemeente en politie - een koud kunstje om de vervuiler te achterhalen. De proef is in Amersfoort begonnen. Daar is het fastfoodafval met zeventig procent afgenomen, zegt Herman Moonen van het drive-in-snackfiliaal aan de A1 bij Amersfoort.

Ook een vestiging in Limburg - en binnenkort een in Steenwijk - past dit systeem toe. McDonald's Nederland verwacht dat meer restaurants zullen volgen. Klanten worden vooraf gewaarschuwd met posters en flyers.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?