Is gekte op huizenmarkt voorbij?

Woningen in aanbouw in Almere. Economie
Woningen in aanbouw in Almere. | beeld Aurélie Geurts
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vanaf 2018 is het afgelopen met de hausse op de woningmarkt, voorspellen economen van ABN Amro. Er zullen minder huizen worden verkocht en de prijzen zullen minder stijgen. Maar er zijn ook argumenten voor het tegendeel. Vanaf 2018 is het afgelopen met de hausse op de woningmarkt, voorspellen economen van ABN Amro. Er zullen minder huizen worden verkocht en de prijzen zullen minder stijgen. Maar er zijn ook argumenten voor het tegendeel.

Amsterdam

De hausse op de woningmarkt raakt over haar hoogtepunt heen. Het aantal woningverkopen neemt dit jaar nog met 5 procent toe, maar in 2018 zet de daling in. Dan zullen er juist 5 procent minder woningen van eigenaar wisselen. Ook de stijging van de huizenprijzen zal volgend jaar afvlakken.

Dat voorspellen de economen van ABN Amro in hun Woningmarktmonitor. De prijzen stijgen in 2018 waarschijnlijk nog wel, maar duidelijk minder dan in 2016 en 2017: 3 procent in plaats van 5 procent. Ook de Rabobank verwacht in 2018 een afkoeling van de woningmarkt. Toch kan het ook anders lopen. &lt …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?