‘Ik ben ziek’ (van de schulden)

Werknemers die vanwege geldzorgen een minimale zorgverzekering hebben, laten niets aan hun rugklachten doen. De werkgever kan dan overwegen de fysiotherapeut te betalen. Dat is goedkoper dan een zieke te moeten doorbetalen. Economie
Werknemers die vanwege geldzorgen een minimale zorgverzekering hebben, laten niets aan hun rugklachten doen. De werkgever kan dan overwegen de fysiotherapeut te betalen. Dat is goedkoper dan een zieke te moeten doorbetalen. | beeld anp / Koen Suyk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Achter veel ziekmeldingen schuilt een ander probleem: stress, hoge schulden. Dat leed wordt vaak te laat onderkend. Dat kost werkgevers veel geld.

Amsterdam

Afgelopen mei meldde een 26-jarige bloembindster zich ziek bij haar baas: overspannen. Er ging een maand overheen voordat bleek wat de bron van haar overspannenheid was: het drugsgebruik van haar vriend.

Met haar werkgever, een bloemist, sprak ze af dat ze haar werk tijdens de zomer beetje bij beetje zou hervatten om in september weer voluit aan de slag te kunnen. Dat lukte niet, tot onvrede van haar baas, waarna de vrouw zich in september opnieuw ziek meldde, dit keer met griepklachten.

Samen met haar werkgever besloot ze om nu begin november voluit aan de slag te gaan. Maar in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?