‘IJs is complex chemisch goedje’

In een ruimte die niet groter is dan een gemiddelde huiskamer wordt 1000 liter ijs per dag gemaakt. Economie
In een ruimte die niet groter is dan een gemiddelde huiskamer wordt 1000 liter ijs per dag gemaakt. | beeld Aurélie Geurts
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Professor Grunschnabel verrast ijsliefhebbers met zijn romige ijs met bijzondere kruiden en smaken. En dat allemaal zonder koemelkproducten te gebruiken. ‘Melk is voor baby’s.’

Alkmaar

Monique de Groot hoeft nog net niet met een leprozenbelletje in een uithoek van het restaurant te zitten als ze uit eten gaat. De Haarlemse is niet alleen lactose-intolerant, ze lijdt net als 1 procent van de Nederlanders ook aan de auto-immuunziekte ‘coeliakie’, een ernstige overgevoeligheid van de darmen voor het graaneiwit gluten. Niet alleen brood, pasta, pizza, gebonden soepen en veel vlees- en visgerechten zijn uit den boze, ook van de meeste toetjes kan De Groot dagenlang ziek zijn.

Dat vinden veel restaurants maar lastig. ‘Wie is dat meisje met de voedselallergie?’ schalt de …
Dit is 7% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief