'Huiswijn met kurk verdwijnt'

RIJSWIJK - Na jaren soebatten lijkt het pleit beslecht. De kurk verdwijnt van de fles. Te beginnen bij de huiswijnen en bij 's lands grootste slijter Gall & Gall. Klachten over de slechte kwaliteit van kurk en het gebruiksgemak van de schroefdop lijken de doorslag te geven.
,,De kwestie beroert de branche al zeker drie jaar'', aldus Ruud Wallast Groenewoud, algemeen secretaris van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren. ,,Het onderwerp is emotioneel en de onderzoeken schieten alle kanten op. Uitkomsten over percentages wijn waarvan de smaak door kurk is aangetast variëren van 0,2 tot 10. Je raakt er alleen maar meer van in de war.''Een helder overzicht van de omslag in de wijnbranche is er niet. Het Produktschap Wijn heeft geen marktgegevens. Op de National Food Week in Utrecht moet maandag het congres Schroefdop versus kurk voor de branche nog …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?