Horeca: magere jaren voor eethuizen

AMSTERDAM - Het wordt de broekriem aantrekken voor de restauranthouder en fastfoodsector. Nederlanders besparen zich in deze economisch onzekere tijden namelijk net zo lief een bezoek aan een restaurant door zelf achter het fornuis te gaan staan.
Dat stelde W. Waninge van het bedrijfschap Horeca en Catering gisteren bij de opening van de horecavakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI. ,, De mensen zijn meer budgetbewust geworden, waardoor ze minder uithuizig zijn. Tegelijk is het een trend om op zijn tijd zelf wat uitgebreider te koken.''Winkeliers zijn volgens het bedrijfschap een belangrijke concurrent geworden van restaurants, fastfoodketens, cafetaria's en snackbars. Waninge: ,,De detailhandel speelt ook sterk in op de trend van gemaksvoeding en biedt bijvoorbeeld meer magnetronmaaltijden aan. Dat zet vooral de fastfoodsector onder …
Dit is 23% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?