Hollandse Eenheidsworst maakt een hoop mee

Het bekende Hollandse bordje boerenkool met worst. |beeld novum/Vidiphoto Economie
Het bekende Hollandse bordje boerenkool met worst. |beeld novum/Vidiphoto

HILVERSUM - Te vet, te zout, rijstebloem en fijngemalen kippenbot als hulpmiddel. Het is droevig gesteld met de Gelderse rookworst.

Dat blijkt uit testen van de Consumentenbond en het VARA-programma Kassa!. De HEMA-worst scoort nog het beste, de Puur & Eerlijk-biologische scharrelworst van Albert Heijn verdient een tweede leven, 'als fietsband'. De rookworst wordt idealiter bereid van varkensvlees (schouder en wang), dat wel voor de helft uit vet mag bestaan, maar niet uit slachtafval. De worsten hebben - ook idealiter - een velletje van varkensdarm, blijven gerookt op eiken of beukenhout een week lang vers en gekookt met stoom nog langer. In de Hollandse winter smaakt de Gelderse rookworst prima bij stamppot …
Dit is 11% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?