Hoe halal is het halalcertificaat?

‘Mensen zijn tegenwoordig gek op keurmerken’, zegt Yamani Hitli, eigenaar van The Burgerhouse in Rotterdam. Economie
‘Mensen zijn tegenwoordig gek op keurmerken’, zegt Yamani Hitli, eigenaar van The Burgerhouse in Rotterdam. | beeld Guus Dubbelman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op het eerste gezicht lijkt The Burgerhouse op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg een hippe burgertent zoals er zoveel zijn. ‘Niet alle klanten willen een halalcertificaat aan de muur zien’, zegt eigenaar Yamani Hitli. Om toch te kunnen bewijzen dat al zijn vlees halal is, bewaart Hitli de certificaten van zijn leveranciers onder de toonbank. ‘Er wordt niet vaak naar gevraagd, maar klanten vinden het wel fijn om te weten dat de certificaten er zijn. Mensen zijn tegenwoordig gek op keurmerken.’

Rotterdam

De halalmarkt groeit enorm. Alleen al in Europa werd vorig jaar 70 miljard euro uitgegeven aan halalproducten. Daardoor is de behoefte aan halalcertificaten de afgelopen jaren ook fors toegenomen. ‘Vroeger lag de focus op vlees. Nu vragen bedrijven certificaten aan voor alle levensmiddelen van suiker tot zuivel’, zegt Abdulfatteh Ali-Salah, directeur van certificeerder Halal Correct Certification uit Leiden. Halal Correct Certification is niet de enige aanbieder van halalkeurmerken. Het is een vrije markt. Net als voor journalisten en makelaars geldt dat er geen specifieke opleiding …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?