Het succes van Skuumkoppe: vakantiegevoel in een bierglas

Algemeen directeur Jan-Joost Galesloot (links) en bierbrouwer Janneke van Renterghem. Economie
Algemeen directeur Jan-Joost Galesloot (links) en bierbrouwer Janneke van Renterghem. | beeld Rebecca Fertinel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Vijftien jaar geleden hadden ze drie man in dienst. Inmiddels heeft de Texelse Bierbrouwerij 83 werknemers. De speciaalbieren doen het goed op het vasteland. ‘De smaak van een Skuumkoppe roept een vakantiegevoel op.’

Oudeschild

Bachelor of Life Science and Technology, TU Delft, master of Biochemical Engineering: het cv van brouwmanager Janneke van Renterghem (32) roept wellicht beelden op van steriel gekoelde reageerbuisjes in glanzende laboratoria – niet zozeer van stomende ketels in een ambachtelijke bierbrouwerij.

Toegegeven, antwoordt Van Renterghem – inmiddels ook gediplomeerd bierbrouwer: een biertje brouwen is inderdaad geen hogere wiskunde. ‘Ik had geen zin om na mijn studie tien jaar lang een eiwitsoort te bestuderen. Bier brouwen is veel leuker, en je ziet direct resultaat. Mijn …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?