Halvering voedselverspilling mogelijk

WAGENINGEN - Een derde van de wereldvoedsel-productie gaat elk jaar verloren of wordt verspild, blijkt uit een rapport van de wereldvoedselorganisatie FAO. Dat kan met de helft omlaag, zegt onderzoeker Toine Timmermans van Wageningen UR.

‘Een rij volgeladen vrachtwagens van Nederland tot aan midden-Spanje en terug: zoveel voedsel wordt er jaarlijks verspild in Nederland’, zegt ir. Toine Timmermans van de Wageningen Universiteit. Hij houdt zich al jaren met het thema voedselverspilling bezig. ‘Hoe langer je daarmee bezig bent, hoe vreemder het wordt dat er zo weinig organisaties zijn die zich er echt druk over maken.’ De wereldvoedselorganisatie FAO concludeerde woensdag in een rapport dat een derde van de wereldvoedsel-productie wordt verspild of verloren gaat. Timmermans vindt dat nog een voorzichtige schatting. ‘De me …
Dit is 9% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?