FNV-leden stemmen over pensioenakkoord

<p><span>VNO-NCW voorzitter Hans de Boer, Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Han Busker voorzitter van de FNV en vakbond voorzitter CNV Maurice Limmen tijdens de presentatie van de vernieuwing van het pensioenstelsel.</span></p> Economie

VNO-NCW voorzitter Hans de Boer, Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Han Busker voorzitter van de FNV en vakbond voorzitter CNV Maurice Limmen tijdens de presentatie van de vernieuwing van het pensioenstelsel.

| beeld anp / Robin van Lonkhuijsen
Leden van vakbond FNV mogen vanaf vandaag in een referendum stemmen over een nieuw pensioenstelsel. De uitslag geldt als ‘zwaarwegend advies’ voor de vakbond. Die komt dit weekend met een definitieve beslissing over steun voor het principeakkoord dat vakbonden, werkgevers en het kabinet vorig week sloten over de hervorming van het pensioenstelsel.

Utrecht

De circa 1 miljoen FNV-leden hebben een brief gekregen met een individuele code. Hiermee kunnen ze tussen vandaag 11.00 uur en zaterdag 15 juni 12.00 uur online hun stem uitbrengen.

Nadat de uitslag bekend is, moet het ledenparlement als hoogste besluitorgaan van FNV tot een definitief oordeel komen over het pensioenakkoord. Het 105-koppige orgaan komt daarvoor zaterdag bijeen in het Van der Valkhotel in Apeldoorn. FNV-voorzitter Han Busker maakt het oordeel en de referendumuitslag daar bekend.

Bij een deel van het ledenparlement stuitte het compromis over pensioenen op verzet. Omda …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?