Extremer weer, hogere verzekeringspremies

<p><span>De fundering van een huis in Rotterdam wordt onderzocht. Ongeveer een miljoen huizen dreigen te verzakken. De droge zomer van vorig jaar heeft geleid tot laag grondwater en dat zorgt voor funderingsproblemen.</span></p> Economie

De fundering van een huis in Rotterdam wordt onderzocht. Ongeveer een miljoen huizen dreigen te verzakken. De droge zomer van vorig jaar heeft geleid tot laag grondwater en dat zorgt voor funderingsproblemen.

| beeld anp / Remko de Waal
Verzekeraars hebben steeds meer last van klimaatverandering. De schademeldingen aan woningen door regen of hagel zijn bij Interpolis in 2018 met ruim 20 procent toegenomen in vergelijking met 2011. Andere verzekeraars zien zich door de toenemende klimaatschade genoodzaakt premies voor particulieren te verhogen.

Amsterdam

Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant. Behalve tot de energierekening, begint het klimaat nu dus ook door te dringen tot de verzekeringskosten van particulieren. ASR ziet de klimaatschade zodanig toenemen dat de premies voor particuliere woonhuisverzekering en de zakelijke gebouwenverzekering omhooggaan. SNS lichtte dinsdag klanten in dat de autoverzekering vanwege toenemende hagel- en stormschade omhooggaat.

In het buitenland speelt klimaatdruk op verzekeraars al langer. In maart waarschuwde Munich Re, een herverzekeraar waar verzekeringsmaatschappijen zichzelf verzekeren, …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?