Echt Italiaans doet het goed

Italianen zijn kieskeurig, zeker als het om hun eigen keuken gaat. |beeld GPD / Larry Crowe Economie
Italianen zijn kieskeurig, zeker als het om hun eigen keuken gaat. |beeld GPD / Larry Crowe

DEN HAAG - Authentieke Italiaanse deegwaren en sauzen veroveren de supermarkten. Want écht Italiaans eten doen we in Nederland graag, zo weten de toonaangevende producenten inmiddels ook.

De Italiaanse keuken is herkenbaar en bovendien erg toegankelijk. Met mooie, verse ingrediënten is een goed pastagerecht (nu ook in Nederland al dente) in een handomdraai gemaakt. Urenlang kokkerellen is niet per se nodig. Vanuit het Italiaanse Asti, in het noordelijk gelegen Piemonte, bestormt familiebedrijf Saclà de wereldmarkt met antipasti, pesto en pastasauzen. Ook tafelzuren en olijven behoren tot hun assortiment. En alles vers en met zorg bereid, want Italianen zijn kieskeurig, zeker als het om hun eigen keuken gaat. niet warm Saclà betrad in 1996 de Nederlandse markt, maar …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?