Duitsers laten geld rollen tijdens hun vakantie in Nederland

Duitse toeristen op de Brouwersdam in Zeeland. Vorig jaar gaven de vier miljoen Duitse toeristen in Nederland samen 4,9 miljard euro uit. Economie
Duitse toeristen op de Brouwersdam in Zeeland. Vorig jaar gaven de vier miljoen Duitse toeristen in Nederland samen 4,9 miljard euro uit. | beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het meeste geld dat door buitenlandse toeristen in Nederland wordt besteed, komt van Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en zakenreizigers.

Den Haag

In 2015 gaven zij 4,9 miljard euro uit, op een totaal van 10,2 miljard euro dat toeristen in Nederland besteedden. Jaarlijks vieren een kleine vier miljoen Duitsers in Nederland vakantie.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek woensdag dat na de Duitsers ook Belgen veel in Nederland besteden, hoewel ze op geruime afstand volgen. Vorig jaar gaven ze 1,4 miljard euro in ons land uit, ruim 13 procent van de totale bestedingen. Toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië volgen in het lijstje met uitgaven.

dagjesmensen

Du …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?