De grote opmars van een cateraar

Weinigen in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein weten het, maar de versproducten in het restaurant komen van cateraar Vermaat. Economie
Weinigen in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein weten het, maar de versproducten in het restaurant komen van cateraar Vermaat. | beeld Marcel van den Bergh
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een Zwitserse investeerder neemt de Nederlandse cateraar Vermaat voor vele miljoenen over. Paul Vermaat, ooit eigenaar van een Utrechtse delicatessenzaak, is nu multimiljonair.

Nieuwegein

‘Dit is tenminste niet zo’n gummie-exemplaar’, zegt Andrea van de Burgt over de hamburger van cateraar Vermaat. In het restaurant van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vechten haar twee kinderen Annemijn (2) en Cor (4) om de laatste hap van de hamburger van ‘echt vlees’. In een ander ziekenhuis kreeg Van de Burgt weleens een moeilijk te herleiden ‘drabje’ voorgeschoteld. ‘Het eten hier is vers, dat proef je.’

Vermaat, de naam zegt de gemiddelde Nederlander wellicht weinig, hoewel vele tienduizenden gasten dagelijks eten bij de 231 vestigingen. Vermaat doet de hapjes en de …
Dit is 11% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?