‘De ene koe geeft A1-melk, de andere A2-melk’

Het verschil tussen A1- en A2-koeien is volgens Kaptein ontstaan door het eeuwenlange doorfokken van koeien ter verhoging van de melkproductie. Economie
Het verschil tussen A1- en A2-koeien is volgens Kaptein ontstaan door het eeuwenlange doorfokken van koeien ter verhoging van de melkproductie. | beeld anp / Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De oermelk van de zogenoemde ‘A2-koe’ die vanaf volgende week in het schap ligt, zou veel gezonder zijn dan gewone melk en zelfs darmklachten oplossen. Wetenschappers zijn sceptisch. ‘Niemand weet wat de oorspronkelijke oervariant van melk is.’

Amsterdam

Kan melk van de zogenoemde ‘oerkoe’ gezondheidsproblemen bij melkdrinkers oplossen? Of is A2-melk de nieuwste hype? Supermarkten Plus en Coop starten volgende week met de verkoop van A2-melk, die veel gezonder zou zijn dan de reguliere evenknie. Critici verwijzen die claim echter naar de prullenbak.

Het geheim van de oermelk, die door zuivelbedrijf Vecozuivel wordt geproduceerd en onder het merk Blu Cow in de mark wordt gezet, schuilt in het selecteren van zogenoemde ‘A2-koeien’. De melk die deze koeien leveren, heeft een afwijkende eiwitstructuur ten opzichte van de melk van ‘A1 …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief