Crisis of niet, iedereen wil een ijsje

Op ijscursus in Wageningen. |beeld An-Sofie Kesteleyn, Marcel van den Bergh Economie
Op ijscursus in Wageningen. |beeld An-Sofie Kesteleyn, Marcel van den Bergh

WAGENINGEN - De financiële crisis heeft de ijsbranche koud gelaten. Het aantal ijssalons in Nederland neemt al jaren toe. Ook banketbakkers verkopen steeds vaker ijs. En het ijs wordt steeds beter.

Het begint met slagroomijs. Dan volgen de gebruikelijke smaken: vanille, aardbeien, chocolade. Leerzaam voor wie het vak nog onder de knie moet krijgen. Daarna? Iets met groente en chilipeper. Paprika-ijs misschien? De blik van Robert (20) uit Klundert gaat even op oneindig als hij dagdroomt over het ijs dat hij later gaat maken. Dan rent hij voor de derde keer in korte tijd naar de pasteuriseermachine waarin zijn eerste liters slagroomijs op temperatuur worden gebracht. Ik wil niet dat het misgaat, zegt hij ernstig. Zijn wangen blozen. Bij 35 graden moet de suiker erbij. Bij 50 de slag …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?