Containerreus Hanjin ten onder

Containers van de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin in de haven van Long Beach, California. Het bedrijf kampt met hoge schulden en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Economie
Containers van de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin in de haven van Long Beach, California. Het bedrijf kampt met hoge schulden en heeft uitstel van betaling aangevraagd. | beeld ap / Damian Dovarganes
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een van de grootste rederijen ter wereld heeft uitstel van betaling aangevraagd. Hanjin Shipping was de zwakste schakel in een sector die ten prooi valt aan zijn eigen investeringsdrift.

Amsterdam

Nooit eerder ging een zo grote rederij failliet. Hanjin Shipping stond nummer zeven op de lijst van grootste rederijen toen het bedrijf vorige week uitstel van betaling aanvroeg, en had in zijn eentje een marktaandeel in de containervaart van 2,9 procent.

Hanjin is daarmee het grootste slachtoffer van de moordende concurrentie in de containervaart. De overcapaciteit op zee blijft maar groeien. De tarieven voor het containervervoer zijn nog nooit zo laag geweest. Van 2010 tot begin dit jaar waren ze al gehalveerd; sindsdien zijn ze op sommige routes weer 35 procent gedaald.

De Chin …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?