Bakkie troost voor de beurs

Rob Smits is kwaliteitsmanager van Douwe Egberts: Voor het proeven van koffie heb je al je zintuigen nodig. Koffie is complex. |beeld GPD / Sander Koning Economie
Rob Smits is kwaliteitsmanager van Douwe Egberts: Voor het proeven van koffie heb je al je zintuigen nodig. Koffie is complex. |beeld GPD / Sander Koning

UTRECHT - Douwe Egberts gaat vandaag naar de beurs. Een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Nederlands grootste koffieproducent. In de fabriek in Utrecht-West wordt al sinds 1929 koffie gebrand.

Gestoken in blauwe jas, pet op zijn hoofd, slaat hij de ene na de andere kop koffie achterover. Mensen denken dat je koffie lang kunt bewaren, net als suiker, zegt Rob Smits. Maar in twee weken tijd verliest die veel smaak. Smits is smaakspecialist bij Douwe Egberts. In een eigen kamer op het fabrieksterrein proeft hij de koffie die bestemd is voor de Nederlandse markt. Al sinds 1929 wordt aan het Merwedekanaal in Utrecht de binnengereden ruwe koffie gebrand en tot het winkelproduct bereid. Eerst nog in de polder, nu midden in de bebouwde kom. Wie dicht bij de fabriek woont, kent de geu …
Dit is 9% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?