Ambachtelijke ijssalon in opmars

Het aantal ijssalons groeit snel. |beeld ANP / Koen van Weel Economie
Het aantal ijssalons groeit snel. |beeld ANP / Koen van Weel

AMSTERDAM - Het aantal ijssalons groeit snel. Consumenten nemen geen genoegen meer met een softijsje, maar willen een delicatesse.

Ondernemers spelen hierop in met ambachtelijk ijs. Alleen Amsterdam al telt inmiddels 37 ijssalons. Vijf jaar geleden waren dat er nog 24. Dit komt neer op een groei van 54 procent. Het gaat hier om echte ijswinkels, niet over banketbakkers die in hun winkels ijs verkopen, of over snackbars met een softijsmachine. Volgens Edwin de Koeijer, eigenaar van de Amsterdamse keten IJscuypje, is de groei vooral toe te schrijven aan de fabrikanten van ijsmachines, die actief ondernemers werven om ijs te verkopen en het ook makkelijker maken een salon te openen. Zij bieden leasecontracten aan, wa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?