'Als de lunch er niet meer afkan, is het menens'

DEN HAAG - Restaurants maken zware tijden door. Bedrijven schrappen de zakenetentjes en ook andere gasten kiezen minder voor een hapje buiten de deur. De wijn wordt niet meer zo rijkelijk geschonken.

Strak in het pak, proostend met grote bellen dure wijn. Sigaar als de deal gesloten is en nog een cognacje bij de koffie. Veel zakenlui kunnen straks alleen nog maar verlekkerd terugdenken aan de etentjes in goede restaurants - allemaal op kosten van de zaak. In tijden van recessie zijn zakenlunches en -diners als eerste aan de beurt als bedrijven in de kosten willen snoeien, zegt William Koot, die bij adviesbureau KPMG verantwoordelijk is voor bezuinigingsprogramma's bij bedrijven ,,Stoppen met dure lunches en diners heeft ook een symbolisch karakter. De bedrijfsleiding benadrukt daarm …
Dit is 11% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?