Algenkweker Duplaco ijvert voor groen fastfood

Marcel Oogink van Duplaco met in zijn rechterhand de algen-quinoaburger en in zijn linker de algendrap. Economie
Marcel Oogink van Duplaco met in zijn rechterhand de algen-quinoaburger en in zijn linker de algendrap. | beeld Pauline Niks
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het kan: met algen alternatieve eiwitten maken. Duplaco uit Hengelo produceert ingrediënten voor de quinoa-algenburger van AH. ‘Als we tien keer zoveel produceren, hebben we maar twee keer zoveel personeel nodig.’

Hengelo

Groen fastfood, daar heeft hij zijn zinnen op gezet. Groen, omdat het duurzamer is om te produceren dan de vleesvarianten, maar vooral omdat Marcel Oogink het toverpoeder maakt dat vegetarische kipnuggets, bitterballen en frikandellen ook werkelijk die kleur geeft. ‘Wij geven het een groen gloedje’, zegt de oprichter van algenkweker Duplaco.

De markt voor de groene microalgen in voeding is nog relatief klein, maar dat verandert snel volgens Oogink. In november bezocht hij de Health ­Ingredients Europe-beurs in Frankfurt. Hij houdt een pak papier omhoog in het provisorische kantoortje …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?